AFSPRAAK MAKEN  0475 77 37 36 info@pedicurekimbo.nl

Hygiëne bij Pedicurepraktijk KIMBO

 

Door de branche organisatie zijn duidelijke richtlijnen opgesteld. B.v. welke middelen te gebruiken bij het schoonmaken van oppervlakten en welke bij vloeren. Hoe desinfecteer je gereedschappen.

 

Naast deze regels heb ik nagedacht over hoe ik mensen ontvang. Hoe zet ik mijn stoel zodat de afvoer van b.v. de gebruikte handdoeken zo schoon mogelijk verloopt.

 

Hoe voorkom ik straatvuil, hoe zorg ik ervoor dat besmettingen een zo klein mogelijke kans maken.

 

Al de handdoeken - washandjes en mijn kleding worden gewassen op 95 °C.

Dat komt het uiterlijk van mijn paarse broeken niet ten goede ben ik inmiddels achter, maar hygiëne is toch belangrijker.

 

De was wordt apart verzameld in een gesloten wasmand, en apart gewassen op 95°C.

Bij Iedere klant gebruik ik schone handdoeken/washandjes.

 

De vloer wordt iedere dag schoongemaakt/gedweild met Dettol, maar toch wil ik niet dat de klant na de behandeling met blote voeten of met sokken aan, op de grond gaat staan.

Reden 1, de voeten zijn ingesmeerd met crème, dus is er val gevaar.

Reden 2, als de voeten zijn behandeld is er geknipt, gefreesd en misschien gesneden.

 

Het kan daardoor heel goed zijn dat een minuscuul klein wondje is gemaakt. Met het blote oog misschien niet te zien maar toch. Bacteriën en ander gespuis hebben zo’n plekje maar al te snel gevonden. Dus na het voor de laatste keer ontsmetten en incremen, niet meer met de blote voeten op de vloer.

 

De schoenen en sokken zijn in de Klenz ontsmet d.m.v. Ozon en nanozilver. Door mijn werk in de revalidatie ben ik best handig geworden in het aantrekken van sokken en schoenen.

 

U mag meerdere schoen paren meebrengen om te reinigen in de Klenz. Het eerste paar schoenen hoort bij de behandeling. Voor de schoenparen daarna vraag ik een kleine vergoeding. Vooral "pubersportschoenen" vinden het fijn in de Klenz.

 

Bij iedere volgende/ nieuwe klant gebruik ik een nieuw mesjes, gedesinfecteerde freesjes, een nieuw mondmasker en handschoenen.

 

Als ik gebruik maak van een vijl wordt daar uw naam op geschreven en alleen bij u gebruikt. De vijl wordt na gebruik eerst huishoudelijk schoongemaakt, gedesinfecteerd. Bij uw volgende afspraak wordt de vijl eerst gereinigd in de Klenz alvorens deze te gebruiken.

 

Heeft u ideeën die kunnen bijdragen in het op een nog hoger plan brengen van de hygiëne dan hoor ik dat graag.

Echte voeten, zoals die van u en mij.

Algemene voorwaarden